Print

Engelse Mince Pies

Porties 18 taartjes

Ingrediënten

 • 225 gram patentbloem
 • 1 snufje zout
 • 50 gram amandelmeel
 • 85 gram poedersuiker
 • 175 gram ongezouten boter koud en in blokjes gesneden
 • 1 eigeel en eventueel wat ijskoud water
 • 400 gram mincemeat

Instructies

 1. Meng voor het deeg de bloem, het zout, het amandelmeel en de poedersuiker in een kom. Voeg de koude boter toe en wrijf het met je vingers tot een geheel dat lijkt op broodkruimels. Je kunt dit effect ook bereiken door het in een keukenmachine met mes-opzetstuk te mengen. Voeg het eigeel toe en meng kort totdat je van het deeg een samenhangende bal kunt maken. Als het te droog is voeg je een eetlepel koud water toe (en evt. meerdere eetl. totdat je het gewenste effect hebt). Verpakt het deeg in vershoudfolie en laat 30 minuten rusten in de koelkast. Als je het een nacht laat rusten moet je het eerst 15 minuten buiten de koelkast op temperatuur laten komen voordat je het verder verwerkt.

 2. Verwarm de oven voor op 180°C. 

 3. Rol het deeg uit op een licht bebloemd werkblad tot ongeveer 4mm dikte. Gebruik een ronde uitsteker van 8-9 cm om rondjes uit het deeg te steken om de bodempjes mee te bekleden. Steek ook alvast de sterretjes uit met een sterretjes-uitsteker. Lepel 2 theelepels mincemeat in elk taartje en plaats er een sterretje op. 

 4. Bak de taartjes 25 minuten totdat ze stevig en goudbruin zijn. Check sowieso even na 20 minuten hoe ze er uitzien (omdat het een heel rijk taartdeeg is, en dat wat sneller verbrandt). 

 5. Laat eerst een paar minuten afkoelen in de bakvorm en haal de taartjes dan voorzichtig uit de vorm. Plaats de taartjes dan op een taartrekje en laat ze volledig afkoelen. Bestuif eventueel met wat poedersuiker voor het serveren.

Receptaantekeningen

Voor dit recept heb je een ronde uitsteker van 8-9cm nodig, een sterretjesuitsteker en een mince pie bakvorm. Je kunt ze eventueel ook in een mini-cupcakebakvorm bakken!